Upoznajte
naš tim

Tim stručnjaka kojima su vaši problemi na prvom mjestu.

Kako bi svojim pacijentima pružili najbolji mogući tretman, dr. sc. Željana Bolanča i prim. dr. sc. Ivan Bolanča osnovali su Polikliniku Bolanča, utemeljenu na iskustvu i respektabilnom znanju s područja dermatovenerologije, estetske dermatologije, ginekologije i porodništva te ultrazvučne i radiološke dijagnostike. Specijalistica dermatologije i ginekolog čija je uža specijalnost humana reprodukcija i ginekološka endokrinologija – eksperti s višegodišnjim kliničkim iskustvom u KBC-u „Sestre milosrdnice“ – u svojoj su poliklinici naglasak stavili na stručnost i individualizirani pristup pacijentima kako bi na optimalan način riješili njihove zdravstvene probleme. Osim na liječenju, naglasak je i na estetskoj dermatologiji kako bi se – preventivno od mladih dana pa sve do zrele dobi – odgovorilo na sve potrebe kože te sačuvala njezina kvaliteta i ljepota te prirodan izgled lica.

Prim. dr. sc. Ivan Bolanča, dr. med.

Dr. sc. Ivan Bolanča rođen je u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i XV. gimnaziju. Godine 2001. diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s prosjekom ocjena 4.8. Nakon pripravničkog staža u KB-u Dubrava, radi kao znanstveni novak na Katedri za kirurgiju. Godine 2003. započinje specijalizaciju iz ginekologije i porodništva u Klinici za ženske bolesti i porodništvo KBC-a „Sestre milosrdnice“: specijalistički ispit položio je 2008. godine, a subspecijalistički ispit iz humane reprodukcije 2014. godine. Radi na Zavodu za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC „Sestre milosrdnice“. U nekoliko navrata boravio je na inozemnim Klinikama. Doktorsku disertaciju obranio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i predavač na dva poslijediplomska tečaja. Tajnik je Hrvatskog društva za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju (HDGEHR) te dopredsjednik Hrvatskog društva za menopauzu Hrvatskog liječničkog zbora. Predavač je na Zdravstvenom veleučilištu i viši asistent je na Katedri za ginekologiju i porodništvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je i velik broj znanstvenih radova u indeksiranim časopisima.
Osim po stručnosti i iskustvu u rješavanju vrlo kompleksnih ginekoloških problema, dr. sc. Ivan Bolanča poznat je po svojoj smirenosti, prijateljskom pristupu te iznimnoj posvećenosti svakom pacijentu.

Dr. sc. Željana Bolanča

Dr. sc. Željana Bolanča rođena je u Splitu, gdje je završila osnovnu školu i jezičnu gimnaziju. Godine 2002. diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a pripravnički staž odradila je u KBC-u „Sestre milosrdnice“. Nakon toga je, najprije kao stručna suradnica, a onda i kao voditeljica grupe proizvoda za ginekologiju i gastroenterologiju, radila u farmaceutskoj tvrtki Solvay Pharmaceuticals. Nakon položenog specijalističkog ispita iz dermatovenerologije radi na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a „Sestre milosrdnice“, a u središtu njezina interesa su liječenje akne, dermatoonkologija i opća dermatologija te bolesti kose, a zbog čega je na zagrebačkom Medicinskom fakultetu doktorirala s temom „Vrijednost trihoskopije u dijagnostici primarnih ožiljnih alopecija“. Objavila je i velik broj znanstvenih radova u indeksiranim časopisima.
Svjesna kako izgled kože uvelike utječe na samopouzdanje, dr. sc. Željana Bolanča strastveno se posvetila i području estetske dermatologije, postavši službeni trener i edukator tvrtke Allergan Aesthetics za Hrvatsku - za aplikaciju Juvederm dermalnih filera i Vistabela (botulinum toksina tipa A).
Kontinuirano se educira te u Hrvatskoj i inozemstvu pohađa brojne tečajeve, radionice, simpozije i kongrese iz područja opće dermatologije, trihologije, kozmetologije i estetske dermatologije, a iznimno je angažirana i izvan ordinacije: član je Hrvatskog društva dermatovenerologa, Europskog društva dermatovenerologa (EADV), International Dermoscopy Society (IDS), tajnica Ogranka Zagreb Hrvatskog društva za dermatovenerologiju HLZ te tajnica udruge Zdravi pod suncem koja se bavi promicanjem važnosti odgovornog ponašanja na suncu sa svrhom prevencije i smanjivanja broja oboljelih od zloćudnih tumora kože, kao i prevencijom različitih dermatoveneroloških bolesti. Jednu od najpoznatijih domaćih dermatologinja brojni klijenti vole i zbog vedrog i umirujućeg pristupa, temeljitosti i iznimne profesionalnosti te sposobnosti da pronađe izlaz kod problem od čijeg su rješavanja mnogi već – odustali.

Karolina Bolanča Čulo, spec. radiologije

Karolina Bolanča Čulo, spec. radiologije je nakon završene Klasične gimnazije diplomirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Nakon fakulteta završava pripravnički staž , specijalizaciju iz radiologije i subspecijalizaciju iz ultrazvuka u Klinici za tumore na odjelu onkološke radiologije zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice gdje i danas radi.

sr. Žana Pijetlović

sr. Ana Brezović

sr. Željka Dianek

certifikati &
nagrade

Dopustite da vam dokažemo svoju posvećenost.