• botoks
  • fileri
  • povećanje usana
  • Victoria Beckham

Što se dogodilo s usnama Victorije Beckham?

Autor: dr. sc. Željana Bolanča 23 studenoga, 2021

Što se dogodilo s usnama Victorije Beckham?

Victoria Beckham prirodno ima manje usne, uz vrlo tanku gornju usnu i izraženo zubno meso prilikom smijanja, tzv. gummy smile. Kako bi se povećale usne i učinile „izvrnutima prema van“ te prikrila gingiva, korištena je kombinacija botoksa i filera.

Prvo se botoksom smanjila aktivnost mišića m. levator alaeque nasi kako bi se gornja usna spustila i prekrila zubno meso. Uz to je, najvjerojatnije, dodan i botoks uz rub usana kako bi se tanka usna malo „izvrnula“ prema gore, čime je smanjena aktivnost m. orbicularisa. Nakon toga je filer apliciran u usne, kao i u filtrum usana (kako bi se smanjila udaljenost nos – usne). Osim usana filerom su tretirane i nazolabijalne bore, što je dodatno miomodulacijom oslabilo m. orbicularis. Nevjerojatno za tako malu količinu filera, ali istinito – filer nanesen u filtrum (usneni žlijeb), pogotovo ako ga osoba nije prirodno imala, promijeni značajno cijeli izgled lica! U slučaju Victorije Beckham radilo se o prirodno malim usnama te je, za takav oblik i veličinu, aplicirana vrlo velika količina filera odjednom.

U isto je vrijeme i brada dopunjena filerima što je napravilo miomodulaciju mišića u bradi. Kada se u jednu skupinu mišića aplicira botoks te se dodatno pojača filerom, može se pojačati druga skupina mišića –  što se dogodilo i u Victorijinom slučaju. Sada je smanjena aktivnost „podizača usana“ te se pojačala aktivnost m. risoriusa koji neprirodno vuče usne neprirodno postranično uz dodatnu prekomjernu aplikaciju filera u nazolabijalnim borama zbog čega se javlja tzv. „Joker face“ izgled. Nasreću, za 2 do 3 mjeseca, kada oslabi aktivnost botoksa, učinak će biti manje vidljiv, a za nestrpljive može se aplicirati filer i smanjiti aktivnost m.risoriusa  Filer u usnicama bi bilo najbolje “rastopiti” hijaluronidazom, osobito dio u filtrumu koji je naviše izmjenio izgled lica.

Kada je riječ o povećanju usana, kod osoba s vrlo tankim usnama potrebno je puno strpljenja i s jedne i druge strane. Oni su pod najvećim rizikom da se dogode ovakve stvari, ali i pod rizikom migracije filera, osobito u nadusnicu. Kod tankih usana stavlja se po 0.5 ml u nekoliko etapa kako bi usne ostale prirodne i kako ne bi „živjele svoj život“ u odnosu na lice. Kod botoksa, ali i filera je sve u detaljima.

Pročitaj više

Je li nadoknada volumena na sljepoočnicama rješenje za “pad očiju” nakon 40-e?

Iako su promjene povezane sa starenjem često odraz njege kože, prevencije, ali i genetskih faktora i specifične građe lica, vrlo često su rezultat i životnog stila te svakodnevnih navika. Tako primjećujem da pacijentice koje ulažu u preventivnu njegu kože, tretmane za kvalitetu kože i redovitu hidrataciju te istovremeno slijede pomno osmišljen anti-age plan po preporuci dermatologa ili estetskog liječnika, znakove […]

Autor: dr. sc. Željana Bolanča 20 studenoga, 2020

Votiva – bezbolno, učinkovito i nekirurško rješenje za probleme intimnog ženskog zdravlja

O problemima sa zdravljem većina ljudi će pričati bez problema. Osim ako nije riječ o problemima ženskog intimnog zdravlja. Najčešće zbog osjećaja srama i nelagode, velika većina žena se neće čak ni najbližoj prijateljici požaliti na probleme kad je u pitanju njezino intimno zdravlje, a nemali je broj onih koji to neće podijeliti ni sa svojim partnerom. Je li stvar […]

Autor: Prim. dr. sc. Ivan Bolanča, dr. med. 7 rujna, 2022