Votiva – bezbolno, učinkovito i nekirurško rješenje za probleme intimnog ženskog zdravlja

Autor: Prim. dr. sc. Ivan Bolanča, dr. med. 7 rujna, 2022

O problemima sa zdravljem većina ljudi će pričati bez problema. Osim ako nije riječ o problemima ženskog intimnog zdravlja. Najčešće zbog osjećaja srama i nelagode, velika većina žena se neće čak ni najbližoj prijateljici požaliti na probleme kad je u pitanju njezino intimno zdravlje, a nemali je broj onih koji to neće podijeliti ni sa svojim partnerom. Je li stvar kulturološkog naslijeđa koje je nametnulo da se o onim „stvarima dolje“ ne priča ili je razlog nešto drugo, možda i nije toliko važno, no svakako je važno da za takve probleme postoji rješenje.

Neki od najčešćih problema ženskog intimnog zdravlja su: opuštenost i naboran izgled stidnice, malih i velikih usana, slabija prokrvljenost i osjetljivost genitalnog područja, neugodne senzacije uzrokovane povećanjem (hipertrofijom) malih usana, smanjenje seksualne želje i samopouzdanja te slabljenje mišića rodnice. Prepoznajete kod sebe neki od ovih (ili više njih) simptoma? Bez brige, definitivno niste jedini jer je riječ o problemima koje se javljaju kod velikog broja žena koje su rodile, prolaze kroz menopauzu, kao i kod onih žena koje su u potaknutoj menopauzi bilo zbog histerektomije i adneksektomije (uklanjanja maternice i jajnika) ili onkološkog liječenja zbog karcinoma dojke.

Međutim, dugo vremena žene nisu imale previše mogućnosti za rješenje intimnih problema čemu je napokon došao kraj. Votiva je tretman koji na siguran, nježan i – najvažnije od svega – neinvazivan način pomaže u rješavanju problema koji nastaju nakon poroda ili tijekom procesa staranja.

Što je zapravo Votiva?

Votiva je tretman osmišljen za pomlađivanje unutarnje strane vaginalnog područja. Ovaj neinvazivni tretman poboljšava unutarnju napetost, protok krvi i osjet u regiji blagim zagrijavanjem opuštenog tkiva unutar vaginalnog područja. Iako je Votiva tretman prvenstveno namijenjen zatezanju iznutra, ovaj Votiva postupak pomlađivanja žena može tretirati opuštenost kože izvana i povećanje stidnih usana.

Po čemu je Votiva posebna?

Ono što je kod brojnih pacijentica najvažnija stavka kad razmišljaju o liječenju problema intimnog zdravlja jest je li riječ o kirurškom ili nekirurškom zahvatu, što je nerijetko i odlučujući faktor. Votiva je siguran i nekirurški tretman nakon kojeg nije potrebno vrijeme oporavka nego se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Votiva gotovo da nema nuspojava, a uz to rezultati se vide već nakon prvog tretmana.  Zamjenjujući kirurški skalpel naprednom radiofrekventnom tehnologijom, Votiva je najbolji način za pristup ženskom intimnom zdravlju i pomlađivanju.

Kad i kako Votiva pomaže?

Procjenjuje se da oko 25% žena pogađaju bolesti dna zdjelice (oko 15% urinarna inkontinencija, 3% prolaps zdjeličnih organa i 9% fekalna inkontinencija). Prevalencija ovih stanja značajno raste s dobi uz doživotan rizik podvrgavanja operaciji zbog prolapsa zdjeličnih organa ili zbog inkontinencije.

Votiva pomaže kod urinarne inkontinencije, uro-genitalnog prolapsa organa, vaginizma, kod ožiljaka uslijed spontanog pucanja i nakon epiziotomije, kod bolnih spolnih odnosa, vulvodinije te kod smanjenog libida.

Votiva potiče bolju opskrbljenost tkiva krvlju i povećanje protoka krvi u tkivo, potiče stvaranje kolagena i hijaluronske kiseline koji poboljšavaju integritet i elastičnost sluznice, regeneraciju tkiva rodnice i povećanje tonusa tkiva te povećava vlažnost tretiranog područja.

Kako izgleda postupak i koliko je tretmana potrebno za promjenu?

Riječ je o bezbolnom i ugodnom tretmanu koji traje od 30 do 45 minuta, a tijekom kojeg se osjeća ugodna toplina na tkivu. Broj postupaka ovisi o težini simptoma, vašim osobnim ciljevima i eventualnom korištenju drugih terapijskih metoda. Tri tretmana su optimalna jer su nakon njih rezultati najdugotrajniji i potom ih je dovoljno održavati svakih godinu dana, no već i nakon prvog tretmana će se u razdoblju od dva tjedna do mjesec dana osjetiti značajno zatezanje vagine i obnova vanjskog tkiva. Taj rezultat bit će sve bolji s protokom vremena i opetovanim postupcima, a o samom postupku možete se savjetovati u poliklinici Bolanča te dobiti sve potrebne informacije i riješiti probleme koji će poboljšati vaše intimno zdravlje te unaprijediti kvalitetu života.

Pročitaj više

Je li nadoknada volumena na sljepoočnicama rješenje za “pad očiju” nakon 40-e?

Iako su promjene povezane sa starenjem često odraz njege kože, prevencije, ali i genetskih faktora i specifične građe lica, vrlo često su rezultat i životnog stila te svakodnevnih navika. Tako primjećujem da pacijentice koje ulažu u preventivnu njegu kože, tretmane za kvalitetu kože i redovitu hidrataciju te istovremeno slijede pomno osmišljen anti-age plan po preporuci dermatologa ili estetskog liječnika, znakove […]

Autor: dr. sc. Željana Bolanča 20 studenoga, 2020

Što se dogodilo s usnama Victorije Beckham?

Victoria Beckham prirodno ima manje usne, uz vrlo tanku gornju usnu i izraženo zubno meso prilikom smijanja, tzv. gummy smile. Kako bi se povećale usne i učinile „izvrnutima prema van“ te prikrila gingiva, korištena je kombinacija botoksa i filera. Prvo se botoksom smanjila aktivnost mišića m. levator alaeque nasi kako bi se gornja usna spustila i prekrila zubno meso. Uz […]

Autor: dr. sc. Željana Bolanča 23 studenoga, 2021