• botox
  • fileri
  • Hijaluronski fileri
  • lice
  • masno tkivo
  • Pamela Anderson
  • popunjavanje lica
  • volumen lica

Dr. Željana Bolanča: Koje promjene krije lice Pamele Anderson?

Autor: dr. sc. Željana Bolanča 23 svibnja, 2017

Pamela Anderson (49) na crvenom tepihu u Cannesu pojavila se u crnoj, dugoj haljini. Ipak, ono što je preotelo svu pozornost nije bila Pamelina haljina, već njezino lice. Odmah su počela nagađanja o tome što je radila, je li u pitanju plastična operacija ili tretmani poput botoxa i filera.

Na prvi pogleda uočava se razlika između kvalitete kože lica i vrata. Na vratu su jasno vidljive poprečne bore, dok na licu nije vidljiva niti jedna bora, a koža lica je izrazito glatka i sjajna. Takva glatkoća, zategnutost kože i lice bez pigmentacija kod pacijenata njezine dobi može se jedino postići laserskom kombinacijom ablativnog i neablativnog zahvata ili srednje dubokim pa možda čak i dubokim kemijskim pilingom lica.

U području čela, između obrva i oko očiju korišten je botox koji je u potpunosti opustio mišiće te regije i bore uopće nisu vidljive.

Treba spomenuti da Pamela boluje od hepatitisa C koji može prouzrokovati mršavo i ispijeno lice – naime, hepatitis C je bolest koja može uzrokovati gubitak masti. Zbog toga neki hollywoodski liječnici smatraju da je Pamela napravila transfer masti kojim je popunila lice. Bilo da se radi o hijaluronskim filerima ili masnom tkivu, popunjavanje lica svakako je očito.

Pamela Anderson je, sudeći po ranijim fotografijama, dugi niz godina koristila filere i botox, a ono što na ovoj slici upada u oči je izrazito glatka i sjajna koža koja i nije baš odlika žena njezine dobi. To je najvjerojatnije posljedica laserskog tretmana kojim se uklonio gornji sloj kože, ali i potaknula sinteza kolagena u dubljim strukturama.

Pročitaj više

Je li nadoknada volumena na sljepoočnicama rješenje za “pad očiju” nakon 40-e?

Iako su promjene povezane sa starenjem često odraz njege kože, prevencije, ali i genetskih faktora i specifične građe lica, vrlo često su rezultat i životnog stila te svakodnevnih navika. Tako primjećujem da pacijentice koje ulažu u preventivnu njegu kože, tretmane za kvalitetu kože i redovitu hidrataciju te istovremeno slijede pomno osmišljen anti-age plan po preporuci dermatologa ili estetskog liječnika, znakove […]

Autor: dr. sc. Željana Bolanča 20 studenoga, 2020

Votiva – bezbolno, učinkovito i nekirurško rješenje za probleme intimnog ženskog zdravlja

O problemima sa zdravljem većina ljudi će pričati bez problema. Osim ako nije riječ o problemima ženskog intimnog zdravlja. Najčešće zbog osjećaja srama i nelagode, velika većina žena se neće čak ni najbližoj prijateljici požaliti na probleme kad je u pitanju njezino intimno zdravlje, a nemali je broj onih koji to neće podijeliti ni sa svojim partnerom. Je li stvar […]

Autor: Prim. dr. sc. Ivan Bolanča, dr. med. 7 rujna, 2022

Što se dogodilo s usnama Victorije Beckham?

Victoria Beckham prirodno ima manje usne, uz vrlo tanku gornju usnu i izraženo zubno meso prilikom smijanja, tzv. gummy smile. Kako bi se povećale usne i učinile „izvrnutima prema van“ te prikrila gingiva, korištena je kombinacija botoksa i filera. Prvo se botoksom smanjila aktivnost mišića m. levator alaeque nasi kako bi se gornja usna spustila i prekrila zubno meso. Uz […]

Autor: dr. sc. Željana Bolanča 23 studenoga, 2021